יום שני, 28 בנובמבר 2016

סהרוני בצק שמרים במילוי פרג וצימוקים

ייחודו של הבצק הזה שהוא ממש בצק פריך בתוספת שמרים...שילוב מדהים ועוד עם מלית הפרג. ניתן למלא גם במלית אגוזים.


מצרכים לבצק:
2 ביצים
100 מ"ל חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)
3/4 כוס סוכר (חד"פ שתיה קרה)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה
3 כפות שמן
560 גרם קמח ( 4 כוסות קמח)
1 שקית שימרית (שמרים טריים) - 50 גרם

למלית הפרג:
1.5 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב סויה)
3/4 כוס סוכר
40 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות דבש
3 כוסות פרג טחון טרי
2 כפות צימוקים

לציפוי:
1 ביצה טרופה + כפית סוכר

אופן הכנת הבצק:
מערבבים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלב, הסוכר ,החמאה והשמן במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.

המלית:
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך שעה. שתהיה קרה. אפילו לשים קצת במקרר.

הרכבה:
מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני.  בערך 12-14 ס"מ על 9 ס"מ.
מניחים את המלית בצורת גליל בצד הארוך של המלבן כ – 1 ס"מ מהקצה, ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה עם הסוכר ומתפיחים 1/2 שעה, מכוסה בנילון פח.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה