יום ראשון, 20 בנובמבר 2016

חלה מתוקה - מתכון אליפות !!!


מעולם לא הצלחתי לאפות חלות פריכות, רכות ויפות. ניסיתי מתכונים רבים, אך לא השגתי את התוצאה הרצויה. 
בעזרתה האדיבה של חברתי איריס טוויזר, שאירחה אותי בביתה, לבוקר נפלא של אפיית בצקי שמרים, למדתי את רזי האפייה והעבודה עם שמרים.
המתכון מדויק ומפורט ומלווה אותך להצלחה בטוחה.

איריס טוויזר בצד שמאל ואני (ורד) מימינה
איריס טוויזר






המדידה נעשית בכוס חד"פ שתייה חמה

המצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה (משאירה קצת בשקית לקימוח המשטח)
2 כפות שמרים גדושות (פלוס 1 כף סוכר + 1 כוס חד"פ  מים פושרים, מעורבבים במקצף ידנית) הכף של איריס היא כף גדולה.
1 שקית משפר אפיה - לא חובה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן 
2 ביצים גודל L
1 כף מלח
1 עד 1.5 כוסות מים פושרים (לא חמים) (500 מ"ל) בנוסף על הכוס עם השמרים
ביצה טרופה עם 1 כפית סוכר

 אופן הכנה:

1.      בקערית לערבב 2 כפות שמרים גדושות + 1 כף סוכר + 1 כוס חד"פ  מים פושרים,      ולערבב במקצף ידנית, לחכות עד שהשמרים תופחים.
2.      בקערה גדולה לנפות קמח ולהוסיף 1 שקית משפר אפייה
3.      להוסיף 3/4 כוס חד"פ סוכר + 1 כף מלח, ולערבב ביד את כל היבשים בתנועות       
    סיבוביות בקערה.
4.      להוסיף השמרים שנמסו ואת השמן + 2 ביצים.
5.      להתחיל ללוש ולהוסיף עוד 1 כוס עד 1.5 כוסות חד"פ מים פושרים. (במקרה שלי
     הספיקו 2 ורבע כוסות מים בסך הכל כולל הכוס של סעיף 1.)
6.      להוסיף קצת קמח עפ"י הנדרש.
7.      להתפיח סגור כ – 1/2 שעה או עד הכפלת הנפח. 

אופן הכנת חלות קלועות :
8.   
   לאחר התפחה,  לחלק את הבצק ל – 4 חלקים וליצור כדורים. (לחלה קלועה מחלקים     כל כדור לשלושה כדורים קטנים.) להניח על משטח מקומח ולכסות בניילון פח, לרבע     שעה.
9.     לחמם תנור 180 מעלות.
10.  לרדד כל חלק עם מערוך, לגלגל לנחש ואז להמשיך לגלגל לנקניק ארוך.
11.  לקלוע לצורה הרצויה.
12.  להניח על נייר אפיה, לכסות בניילון (פח) להתפחה נוספת של 1/4 שעה.

אם רוצים 2 חלות גדולות מחלקים את הבצק ל - 6 כדורים ויוצרים 2 צמות של 3 גלילים.
אם רוצים לחמניות קשר קטנות לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג. לרדד ולגלגל ופשוט לעשות קשר.

אופן הכנת חלת לחמניות עגולות:

קורצים עיגולים בקוטר כדור טניס, מניחים בתבנית עגולה גדולה או ב -2 בינוניות, עם מרווח בין עיגול לעיגול של כ - 1 - 1.5 ס"מ.
מורחים בביצה ושומשום ומתפיחים מכוסה בנילון לעוד 15 דקות לפחות.

בהצלחה !!!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה