יום רביעי, 8 בינואר 2014

גלילי דג סול ברוטב חריימה - דיאטטי

מנה קלה להכנה, יפהפייה להגשה וכמובן דיאטטית. את המנה הזו למדתי לבשל מבשלנית קייטרינג ישראלית, כששהינו בשליחות בארצות הברית.
במתכון משתמשים בפילה דג סול שהוא כמובן ללא עצמות ונוח לעבודה.
Displaying 20140101_170305.jpg
כך נראה הסיר עם תחילת הבישול. הדגים מסתתרים מתחת.

המצרכים:
חבילת פילה דג סול (מכילה בערך כ - 8 יחידות)
2 עגבניות
2 צרורות כוסברה
5 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
1 פלפל חריף טרי חתוך ונקי ללא החרצנים
שיני שום מקולפות ופרוסות מראש שום
2 פרוסות לימון רגיל או כבוש

לתערובת הרוטב:
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
2-3 כפות פפריקה מתוקה. אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לאוהבי החריפות.
חצי כפית כורכום
מלח
2-3 כפות שמן
קצת מים
קצת סוכר (להורדת חמיצות העגבניות)

אופן הכנה:

להפשיר הדגים ולהשרות בחומץ לכחצי שעה. לשטוף היטב.
בסיר רחב ושטוח להניח פרוסות עגבניה, מעליהן, צרור כוסברה קצוץ גס, לימון, פלפל חריף ופלפלים יבשים אדומים.
כל נתח פילה שטוף לגלגל לגליל ולהניח על השכבות .
מעל גלילי הדגים לפזר צרור כוסברה נוסף קצוץ גס ושיני שום פרוסות מראש שום שלם .
להוסיף כחצי כוס חד פעמית מים (אפשר להתחיל עם פחות כי צריך לבדוק כמה מים מופרשים בבישול)
לכסות ולהתחיל לבשל.
לערבב את תערוכת הרוטב.
את תערובת הרוטב מוסיפים רק כששיני השום התרככו לגמרי. זה הסימן !!!!
להניח בעדינות את הרוטב על גבי הגלילים וביניהם ולנער את הסיר שכל הרוטב יתערבב ויכסה את הדגים.
להמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך, ואם יש הרבה נוזלים, הורידו המכסה לכמה דקות בישול נוספות.

להניח גליל דג על הצלחת עם רוטב אדום וסמיך, פשוט מנה גורמה .....


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה