יום שבת, 27 ביולי 2013

פוקצ'ות סוף הדרך קלות להכנה !

פוקצ'ות שמרים, נפלאות וקלות הכנה. בעידן החדש בו יש קמח שמרים מוכן.. אין קל מזה. והתוצאה.. טעימה ומרהיבה ביופיה.

 

המצרכים:
1/2 ק"ג קמח שמרים או רגיל
1 כף גדושה שמרים יבשים - רק למי שהשתמש בקמח רגיל
1 כף סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1 כפית מלח
300 - 330 מי ברז (בחורף פושרים) בערך 1.5 כוסות
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו לישה (המלח בסוף). אח"כ כמה דקות ללוש ידנית. במידת הצורך להוסיף קמח.
לתרסס תרסיס פאם, להחזיר לקערת המיקסר, לכסות בנילון נצמד, ולהתפיח מתחת לשמיכה (במקום חמים).
(בערך כשעה).
אחרי ההתפחה, לחלק ל - 3 גלילים ולהשטיח .

בזמן שתופח:
1. אפשרות של פוקצ'ה עם בצל - טעים מאד !!!
לקצוץ בצל ולערבבו עם 1 כפית מלח גס. למעוך באצבעות ולהניח לעמוד על השיש.

2. אפשרות של פוקצ'ה עם ירקות- לחתוך ירקות כגון פלפל אדום, רצועות דקיקות של קישואים וכיד הדמיון הטובה

3. אפשרות של פוקצ'ה עם עשבי תיבול - זעתר, או רוזמרין, או כל עשב תבלון אחר.

ומה עושים ?

לאחר השטחה של הבצק, לטפטף שמן זית וללחוץ עם כריות האצבע גומות קטנות.
לפזר את הבחירה על פי האופציות, בצל / ירקות / עשבי תיבול ומלח גס.

לכסות במגבת ולהניח להתפחה נוספת של 15 דקות.
לאפות בחום בינוני 180 - 190 מעלות כ - 20 דקות עד ששולי הפוקצ'ה משחימים. 
 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה