יום שישי, 12 ביולי 2013

מרק בצל עם כרישה, קישואים ופטריות - דיאטטי קל הכנה

מרק בצל עשיר בטעמים, עדין בטעמו בניחוח צרפתי מרגש !!! לא תאמינו שהוא כזה טעים ועדיין נחשב לדיאטטי ובריא !!
 
אני קוצצת את הירקות בקוצץ נוח להפליא וקל לניקוי - אני כבר הזמנתי כמה בארץ (מחוברת הפרסומים של חברות האשראי) !!

קראו את הפוסט שכתבתי בנושא: לקצוץ כמו שף.

המצרכים:
1 כפית שמן קנולה - אפיולה בטעם חמאה, או קנולה רגיל
5 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות
3 -4 קישואים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
1 כרישה גדולה - רק החלק הלבן, פרוס לטבעות
4 פטריות שמפיניון גדולות או כמה קטנות, פרוסות
גזר קטן חתוך לקוביות (לא חובה)
מלח, פלפל, תערובת עשבי תיבול (טימין, עשבי תיבול בטעם איטלקי)
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 כוס יין לבן  (בערך 80 קלוריות ל - 100 מ"ל)
מים לכיסוי הירקות

אופן הכנה:
להזהיב בצל + כל שאר הירקות בכפית שמן, ולהמשיך לאדות ללא מים על אש קטנה, עד שהירקות מתרככים. (התהליך לוקח כמעט 15 דקות)
להוסיף מים, אבקת מרק ,יין לבן ותבלינים.
לכסות הסיר ולאחר הרתיחה להמשיך לבשל על אש קטנה עד שהמרק מוכן.

אפשרויות הגשה:
1. לפזר מעט מעט פרמזן
2. לפזר כמה פרוסות שקדים לבנים
3. ל"חטוא" בכמה קרוטונים






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה