מתכון של שי לי ליפא
1/4 כוס יין לבן
1/2 לימון חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית שבבי צ'ילי
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל. מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ'ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.
המצרכים ל-4 מנות:
500 גרם חזה עוף שלם ("פרפר"),
לא משוטח לשניצל
2 כפות שמן זית1/4 כוס יין לבן
1/2 לימון חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
1 כפית שבבי צ'ילי
מלח ופלפל שחור גרוס
מוציאים את חזות העוף מהמקרר כחצי שעה לפני
ההכנה.
שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב
בנייר סופג. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל. מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ'ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה