יום שלישי, 2 באפריל 2013

קציצות בשר ברוטב עגבניות בנוסח איטלקי - דיאטטי

פשוט קציצות גורמה !!! קציצות עגולות ברוטב עגבניות שכיף לאכול עם פסטה.

המצרכים:

1 קילו בשר טחון (אני אוהבת לערבב הודו ובשר בקר רזה טחון)
2 ביצים
בצל גדול קצוץ
5-6 שיני שום כתושים או 2 כפיות גדושות שום כתוש דורות
2 קישואים בינוניים מגוררים (אפשר גם בלי)
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות פירורי לחם או 3 כפות פתיתי סויה מושרים וסחוטים או 3 כפות קמח שקדים
מלח, פלפל, תבלין לקציצות, קצת תבלין מסאלה או בהרט

החומרים לרוטב:

1 כפית שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא רסק עגבניות קטנה
בזיליקום (קפוא דורות)
מלח, פלפל, טימין יבש או אורגנו
4-5 שיני שום כתוש (או שום כתוש דורות)
מים עד לסמיכות מתאימה.


אופן הכנה:

1. בידיים רטובות ליצור כדורי בשר עגולים ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה. (לתרסס פאם על ניר האפיה)
לאפות בחום של 200 מעלות כ – 12-15 דקות רק עד שמקבל צבע חום בהיר.

2. בינתיים, בסיר רחב להזהיב בצל בכפית שמן. להוסיף את כל יתר חומרי הרוטב. להוסיף לרוטב את הקציצות שיצאו מהתנור ולהמשיך לבשל על אש קטנה 45 דקות עד שעה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה