יום חמישי, 14 במרץ 2013

כיכר בשר – מיט לואף אמריקאי – דיאטטי

כיכר בשר – מיט לואף אמריקאי – דיאטטי

המצרכים:
תבנית אינגליש קייק (רחבה)
2 פרוסות לחם קל
4 כפות פירורי לחם ( או לפי הצורך. תלוי ברטיבות הירקות)
1 בצל גדול, קלוף
1 ענף סלרי
1 גזר, קלוף
(אפשר להוסיף כמה פטריות חתוכות)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
5-6 שיני שום, קלופות וקצוצות
750 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם מעורב עם הודו טחון)
6 כפות קטשופ
1 כף חרדל
1 – 2 כפות רוטב ברביקיו
אפשרות: 1 כף רוטב וורסשטייר
1 ביצה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני 190) מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. לחתוך לקוביות את פרוסות הלחם עד לקבלת פירורים גדולים. מעבירים לקערה. שמים במכל המעבד את הבצל, הסלרי, הגזר, הפטרוזיליה והשום ומעבדים עד שהם קצוצים דק. מוסיפים לקערת הלחם. מוסיפים גם את הבשר, 4 כפות מהקטשופ, החרדל , רוטב ברביקיו ורוטב הוורסשטייר (אם רוצים,( הביצה, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית . מהדקים יפה והופכים על ניר אפיה משומן בתבנית גדולה של התנור. (אפשר גם לאפות בתבנית האינגליש קייק)



אופים בתנור חם 190 מעלות כשעה. מורחים מעל את הקטשופ הנותר. אופים עוד כרבע שעה.

3. מגישים חם או קר בצלחת או בתוך כריך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה