יום שבת, 22 באוגוסט 2015

עוגת גזר שתמיד מצליחה

עוגת גזר קלה להכנה ופשוט נפלאה - פרווה
המתכון המקורי ממאקו - עבר שינויים קלים. התמונה להמחשה מתוך גוגל.
מצרכים:

3 ביצים 
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1.5 כוס קמח תופח
2 כפיות קינמון 
4-5 גזרים בינוניים מגוררים דק
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

אופציה להכנה במעבד מזון :
לחמם תנור ל 170 מעלות.
1. לקצוץ גזרים במעבד.
2. להוסיף ביצים, סוכר ולהמשיך כמה פולסים.
3. להוסיף את כל יתר המצרכים חוץ מהצימוקים ולהוסיף אגוזים לקראת סוף הערבוב
4. לערבב ידנית את הצימוקים.
5. ליצוק העיסה לתבנית או  2 תבניות אינגליש קייק.

אופציה להכנה במיקסר :

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את הביצים במיקסר. תוך כדי ההקצפה מוסיפים בצורה הדרגתית את הסוכר עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
3. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את השמן.
4. לאחר שהשמן נטמע בתערובת מוסיפים את החומרים היבשים: הקמח והקינמון.
5. מפסיקים את ההקצפה ומקפלים פנימה בעזרת מרית את הגזר, הצימוקים והאגוזים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 24 או 26 או בסיר פלא, ואופים כ-50 דקות.
7. לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה