יום שלישי, 5 בפברואר 2013

מתכוני כרובית

כרובית ושעועית צהובה בתנור
מצרכים:

אני השתמשתי בכרובית קפואה ובשעועית צהובה קפואה
1 שקית כרובית קפואה
1 שקית שעועית צהובה קפואה
לרוטב:
2 כפות מיוקל (מיונז קל)
3 שיני שום כתושות
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
2 כפות רוטב צ'ילי
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:לערבב את חומרי הרוטב ולמרוח על הירקות.
לאפות בתנור חם עד שמתקבל צבע זהוב יפה.


 פתיתי כרובית וירקות
מצרכים :

ראש כרובית גדול
1/2 בצל סגול קצוץ
3 בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
10 פטריות חתוכות דק

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם - פטרוסיליה כוסברה, בזיליקום ועוד
תרסיס שמן או כפית שמן קטנה
מלח ופלפל
אופן ההכנה :
שוטפים את הכרובית היטב וחותכים אותה לפרחים.
שמים את הכרובית במעבד המזון וקוצצים עד שמקבלים פתיתי כרובית קטנים.
מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים אותה עם תרסיס שמן זית.
מוסיפים למחבת את הפלפלים, הבצל הירוק והסגול והפטריות הקצוצות.
מקפיצים כדקה ומוסיפים את הכרובית.
ממשיכים להקפיץ בערך 8 דקות עד שהכרובית מתרככת.
מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
• בתאבון.

הערות :

מתכון מפתיע טעים ובריא. 500 גר' אורז כרובית שווה 14 קלוריות בלבד מול 368 קלוריות באורז רגיל.

 


ראש כרובית שלם בתנור





לחלוט כרובית שלמה במים רותחים לכ- 3 דקות. לסנן.
להכין ממרח של:
2 כפות מיוקל 5%
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח,פלפל

למרוח את הכרובית בעזרת מברשת סיליקון (כמו צבע לשיער)
לפזר 3 כפות פירורי לחם מוזהבים ולהכניס לתנור חם 200 מעלות עד שמזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה