יום שלישי, 29 בינואר 2013

סלט מטבוחה משודרגת עם תוספת ירקות - דיאטטי

דיאטטי קל ובריא.

מטבוחה עם ירקות - מהנסיונות האישיים שלי. עשיר בטעמים, דיאטטי, קל, בריא וניתן לאכול חם כתוספת או קר . טעים טעים !!!
מטבוחה עם ירקות

המצרכים:
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות.
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 ראש שום מקולף וקצוץ (לפחות 10-12 שיני שום)
7 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות
1 יחידה ,300 גרם, עגבניות מרוסקות או 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
כחצי כוס מים או לפי הצורך . (לעיתים העגבניות מגירות מספיק נוזלים)
פפריקה מתוקה
1 כפית שמן
פלפל שחור, מלח

הערה: כחובבת הרבה שום ,אני הוספתי עוד 2 כפיות שום כתוש. לא חובה !!


אופן הכנה:
בסיר שטוח להזהיב בצל על 1 כפית שמן בלבד. אם הבצל מתיבש, להוסיף כמה טיפות מים
ולהמשיך להזהיב.
להוסיף הירקות הקצוצים (ללא העגבניות) ולהמשיך לאדות.
להוסיף את העגבניות, השום, והעגבניות המרוסקות.
ולאחר הרתיחה להנמיך האש ולתת לתבשיל להתבשל באיטיות.
לתבל בתבלינים ולתקן הטעם ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.