יום שלישי, 29 בינואר 2013

כדורי בשר אסיאתיים - דיאטטי

לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר בקר  מעורב עם הודו טחון)
מלח, פלפל שחור
1 ביצה
3/4 כוס פירורי לחם (רצוי "פנקו" יפניים, שהם עבים ופריכים במיוחד)
3 (או לפי הטעם) שיני שום, קלופות
1/2 צרור כוסברה - אני השתמשתי בקפוא דורות
3 גבעולי בצל ירוק - אפשר גם בצל קטן אדום
1 גבעול למון גראס, חתוך גס (לא חייב)
1/2 1 כפות שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
אפשרות: 1/2 - 1 פלפלון צ'ילי חריף, ללא הגרעינים והחלק הפנימי הלבן - אני השתמשתי בצ'ילי קפוא דורות

לרוטב:

1 כף סוכר חום
1 כף מיץ לימון
כ-3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס מים

1. כדורי הבשר: שמים בקערה את הבקר הטחון, מלח, פלפל, הביצה ופירורי הלחם. שמים בקערת מעבד המזון את השום, הכוסברה, הבצל הירוק, הלמון גראס, השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומעבדים למחית גסה. מוסיפים את המחית לקערת הבקר הטחון ולשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי.
2. הרוטב: יוצקים את מיץ הלימון למחבת גדולה שתוכל להכיל את כל כדורי הבשר. מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס. מוסיפים את רוטב הצ'ילי, הסויה והמים ומביאים לרתיחה.
להניח את הקציצות על תבנית ולאפות עד שמשחים מעט.
 מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת, כך שהרוטב יגיע עד לשלושה רבעים מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ'ילי תאילנדי או סויה למחבת ומדללים במעט מים. מביאים שוב לרתיחה (עדיין לא נוגעים בכדורים, הם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק) ומבשלים במשך 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והרוטב שנותר במחבת מצומצם וסמיך.

אפשרות להגשה: אורז או נודלס